Dzisiaj jest: 8.12.2025, imieniny: Delfiny, Marii, Wirginiusza
Ocena została zapisana!

Tematy różne

Ogólne tematy, które nie znalazły miejsca w pozostałych kategoriach.
Dodaj odpowiedź

Jakie metody naprawdę pomagają przy łuszczycy skóry głowy

rozpoczęty miesiąc temu przez collen
2025-10-27 13:21 55%
Mam łuszczycę skóry głowy i coraz trudniej mi znaleźć coś, co działa dłużej niż kilka dni. Jedni mówią o sterydach, inni o peelingach albo suplementach. Co Wam naprawdę pomogło – nie na chwilę, ale na dłużej?
odpowiedziano miesiąc temu przez jornos
2025-11-12 10:23 40%
Ja stosowałem Belosalic i po kilku dniach nie było ani śladu zmian. Ale to steryd – działa, ale tylko doraźnie. Po odstawieniu wszystko wracało. Dlatego po zakończeniu kuracji wprowadziłem pielęgnację podtrzymującą, np. szampon Psorisel, żeby skóra nie zaczęła znowu pękać i swędzieć. Inaczej Belosalic to tylko chwilowa ulga.
odpowiedziano miesiąc temu przez aldi
2025-11-12 12:00 53%
Raz w tygodniu robię peeling skóry głowy z Biovax z aktywnym węglem – świetnie oczyszcza i przygotowuje skórę na dalszą pielęgnację. Do tego serum peptydowe, żeby wspomóc regenerację. Tylko po peelingu trzeba czymś wyciszyć skórę, bo inaczej łuska wraca. U mnie dobrze sprawdza się emulsja Psorisel na noc, bo łagodzi podrażnienia i zatrzymuje swędzenie.
https://gemini.pl/psorisel-emulsja-na-luszczyce-skory-glowy-na-noc-200-ml-0098898
odpowiedziano miesiąc temu przez marto
2025-11-12 12:43 50%
Warto spróbować suplementacji CBD jako wsparcia dla leczenia – przy chorobach autoimmunologicznych potrafi zmniejszyć stany zapalne. Nie zastąpi leków, ale może pomóc w utrzymaniu remisji. U mnie najlepiej działa w połączeniu z dietą i delikatną pielęgnacją skóry głowy.
Polecane
Zapisz się do newslettera:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingu usług i produktów partnerów właściciela serwisów.